Blog 6 januari 2021 – Ben je op koers?


Toen ik in 1996 afstudeerde als economisch linquïst had ik niet kunnen bedenken dat ik later voetreflextherapeut en handlezer zou worden! Soms weet je niet hoe je padje gaat. Er zijn kinderen die precies weten wat ze later willen worden. Hoe leuk vind ik dat altijd. Zo veel passie en kennis al in dat lichaam aanwezig. Soms weet je heel goed wat je wilt worden maar wordt dat niet altijd begrepen door je omgeving. Als iedereen in je familie arts is, dan is het misschien wel heel gek dat jij hovenier wordt. Durf je je dromen te volgen of laat je je talenten en mogelijkheden ondersneeuwen? Misschien is het tijd om opnieuw te zien wie je bent en wat je wilt. Daar zijn veel mogelijkheden voor. Wat past bij jou? Op mijn pad kwam voetreflextherapie, tenen lezen en later ook handlezen. En ik geniet er van!

Vaak dacht ik, wat heb ik nu nog aan de opleiding die ik gevolgd heb aan de HEAO. Maar die is heel waardevol gebleken. Je moet sowieso ergens beginnen. Door te starten ontdek je vanzelf of het het juiste pad is. Maar je moet starten. Ik heb veel marketingplannen geschreven en van deze plannen is het concept steeds hetzelfde. We zijn hier op dit punt en daar moeten we naar toe. Je trekt een lijn van je beginpunt naar je doel en je kijkt wat je daarvoor nodig hebt. Als je jezelf een doel stelt en je begint daar met veel enthousiasme aan dan ben je op koers. Natuurlijk zul je af en toe moeten kijken of je nog de juiste richting opgaat, anders moet je misschien een beetje bijsturen. Zo gaat dat in de marketing. Je maakt nog een mooie analyse van de sterke en zwakke punten van je product of dienst en je kijkt naar de kansen en bedreigingen.

Zo kun je dat eigenlijk ook zien voor je lichaam. Ben je op koers? Waar wil je naar toe. Wat zijn je plannen? En hoe wil je die gaan bereiken. Plannen maken geeft energie. Natuurlijk is dat een uitdaging in deze tijd maar kijk wat er wel kan! Probeer om te denken, dat doet je lijf goed. In je hoofd zitten de epifyse en de hypofyse. Deze twee kun je vergelijken met de kapitein en het schip. Als de kapitein weet welke kant het schip op moet, kan hij een goede koers varen. Weet hij dat niet, dan is de kans groot dat hij in de problemen raakt. Zo is dat met je lichaam ook. Doe je waar je blij van wordt, dan voel je je goed. Je voelt je goed in je lijf. Natuurlijk zullen er altijd compromissen zijn, maar kijk of er een goede balans is. Als er veel in je leven is wat je geen energie geeft, raak je uitgeput en dan liggen allerlei klachten op de loer. Eet goed, slaap goed maar geef je zelf ook gezonde geestelijke voeding en zoals cabaratier Roué Verveer zegt, streep af waar je geen invloed op hebt. Bewaar je energie voor andere belangrijkere zaken.

Ik ben blij met wat ik gestudeerd heb. Zou ik het anders doen als ik het van tevoren wist. Vast! Maar ik ben nu hier en ik heb een ontzettend leuke baan. Er kan heel veel niet nu in de lockdown maar laten we goed op elkaar passen en elkaar blij maken met leuke positieve berichten. Dan blijven we ontspannen en positief en dat is heel goed voor ons en voor ons immuunsysteem.

Wil je meer weten over wat voetreflextherapie, tenen lezen of handlezen voor jou kan betekenen? laat het me weten! Het lijkt me leuk om je te spreken en hopelijk over niet al te lang tijd weer live te ontmoeten!

Groeten Esther