Handlezen

Veel mensen in deze tijd zijn aan het zoeken. Wie ben ik, wat past bij mij? Waar wordt ik nu eigenlijk blij van?! Wil ik nog verder met deze baan of is het tijd om het roer om te gooien. Er zijn allerlei manieren om op zoek te gaan naar antwoorden. Een voetreflexmassage brengt veel rust en ik zie dat mensen na een massage vaak weer veel beter weten wat ze zelf willen in plaats van dat hun omgeving ze dat vertelt.

Een mooie aanvulling is het handlezen. Vorig jaar ben ik afgestudeerd bij Ellen Duim in Amsterdam. Van haar heb ik geleerd dat de handen twee prachtige schatkisten zijn. Ze bevatten al jouw talenten en mogelijkheden. Maar ken je jezelf goed genoeg? Of zijn jouw talenten ondergesneeuwd en wordt het tijd om opnieuw te kijken naar wie je bent en het “plaatje” dat je van jezelf hebt, te herzien? Onbewust houden we oude verhalen over onszelf en oude patronen in stand. Wat werkt er nog voor jou en wat is fijn om op te ruimen?

Iedereen kent wel het spreekwoord: je bent in je element. Met handlezen kun je heel goed kijken naar de elementen die jij in je hebt maar ook naar datgene wat je mist en op een gezonde manier kunt toevoegen zodat je de balans er in houdt.

Hoe ga je om met datgene wat je hebt meegemaakt in je leven? Zijn er situaties die je triggeren waardoor je misschien weer in dezelfde oude valkuil stapt of is er al een mooie bedding voor opgedane ervaringen in jouw leven tot nu toe? Welke mogelijkheden zijn er bij jou voorhanden om met uitdagingen om te gaan? Wat werkt voor jou? Iedereen is uniek en dat is met handlezen zo goed te zien. Iedereen heeft zijn eigen unieke blauwdruk. Wat vertelt die van jou?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw handen vertellen? Laat me weten!