Over mijzelf

pasfoto esther

Mijn naam is Esther Post. Waar ik eerst zelf geboeid raakte door de leer van voetreflexmassage ontvang ik nu met veel plezier mensen in mijn praktijk in Breezand om hen te laten ervaren wat voetreflextherapie voor hen kan betekenen.

Na een cursus voetreflexmassage heb ik een opleiding tot therapeut gevolgd bij de School voor Voetreflexologie. Deze opleiding combineert voetreflexologie met medische vakken: de klacht en het lichaam worden gezien als één samengaand geheel. De behandelmethodes gaan uit van een combinatie van Oosterse en Westerse geneeswijzen.

In november 2019 ben ik geslaagd voor de opleiding Handlezen bij Ellen Duim in Amsterdam. Deze opleiding was ontzettend leuk om te doen en heeft me veel nieuwe energie en mooie inzichten gegeven! Een handlezing vertelt hoe jouw blauwdruk is. Wat zijn je mogelijkheden en talenten? Maar ook wat zijn je ondergesneeuwde kwaliteiten? Wil je een studie-advies of heb je andere vragen? Laat het me weten! Op de pagina Handlezen kun je verder lezen.

Met mijn praktijk ben ik aangesloten bij de NVVT, de Nederlandse vereniging van voetreflextherapeuten. Van deze vereniging ben ik ruim drie jaar voorzitter geweest. Via de vereniging blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen binnen voetreflextherapie en ik volg met regelmaat bijscholingscursussen. Daarnaast wisselen de leden regelmatig ervaringen uit. U bent bij mij van harte welkom voor voetreflextherapie en complementaire zorg.

In het kader van de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en GeschillenZorg) ben ik aangesloten bij het NIBIG (Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg). Voor meer informatie over deze externe klachtencommissie kunt u de link van het NIBIG aanklikken.