Behandelingen

Algemeen

Afhankelijk van of u bij mij komt met een klacht of voor een ontspanningsbehandeling, zal ik op basis van diverse vragen een behandeling voorstellen. Komt u naar ’t Voetenparadysje met een klacht of specifieke vraag, dan zal de eerste afspraak meestal bestaan uit een gesprek en een korte ontspannende voetmassage. We spreken dan ook even van het wenselijke aantal behandelingen. Na de eerste behandeling kijken we of voetreflextherapie bij u past en of het goed voelt.

Veel mensen die in de praktijk komen hebben te maken met psychosomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben. We ervaren dit soort klachten vaak als we niet op “koers” zijn of iets heel naars ervaren hebben; we zijn dan misschien van ons eigen pad af geraakt en het lichaam is van slag. Natuurlijk is het belangrijk om daarbij de reguliere zorg te checken! Als er bij een reguliere behandeling geen oplossing gevonden kan worden voor het probleem is het raadzaam om verder te kijken. Uw lichaam geeft niet voor niets een signaal. Er is aandacht nodig en de vraag is waar zit de blokkade. Wat heeft er aandacht nodig?

De behandeling wordt meestal begonnen met een ontspannend voetenbad. Zo komt de doorstroming in het lichaam goed op gang en zijn de voeten al lekker warm als we beginnen. Het voetenbad is niet verplicht. Het is prettig om schone sokken mee te nemen voor na de massage. Een handdoek meebrengen is niet nodig.

Ik werk met producten van Lakshmi.

Ik werk met producten van Lakshmi.

Door voetreflexzones op de voet te masseren gaat de energie weer stromen. Afvalstoffen worden opgelost in het bloed en afgevoerd door de nieren. Tijdens de behandeling ervaren sommige mensen dat zij het warm krijgen en soms kunnen delen van het lichaam pijnlijk aanvoelen. U kunt zich ook meer ontspannen gaan voelen of ineens erg moe worden. Om het afvoeren van afvalstoffen te ondersteunen kunt u thuis (voeten)baden nemen met basisch zout. Dit zout is in de praktijk verkrijgbaar.

 

Voor kinderen

Juist kinderen kunnen veel baat hebben bij een voetreflexmassage: ze vinden het interessant en vaak een fijne methode om met klachten om te gaan. Tijdens de behandeling vertellen ze vaak meteen precies hoe ze zich voelen en hoe ze dit ervaren. De voetreflexmassage zorgt voor een minder vol hoofd. Het is echt een “ontluchtingsmoment”. Ik heb ervaren dat kinderen om de massage gaan vragen omdat ze daar echt van opknappen en weer verder kunnen.

Ook voor kinderen die moeite hebben om ’s avonds in slaap te komen kan massage uitkomst bieden. Wilt u de massage zelf leren toepassen? Laat het mij weten: ik ontvang u graag samen met uw kind. Dan masseren we samen de voeten zodat u het geleerde vervolgens thuis kunt toepassen.

 

Tenen lezen

Naast het behandelen van de voeten is tenen lezen een hele mooie en leuke manier om inzicht te krijgen in iemands karakter en wat er op dit moment speelt. Iedere teen vertegenwoordigt een bepaalde eigenschap. U bent van harte welkom in de praktijk voor een tenen-lees-sessie.