Voetreflexologie

 

Bij voetreflextherapie gaan we ervan uit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De twee voeten worden gezien als één lichaam. Op de voetzool zijn de zones te vinden die corresponderen met de organen en op de voetrug zijn de zones te vinden die corresponderen met de oppervlakkig gelegen lichaamsdelen zoals huid, spieren en gewrichten. De hielen van de voeten worden gezien als het bekkengebied, de top van de voeten als het hoofd en de nek en het middengedeelte van de voet omvat alles daar tussenin.

Aan de voet kan afgelezen (gevoeld) worden waar in het lichaam eventuele blokkades aanwezig zijn. Door die betreffende zones op uw voet zones te masseren wordt de energiedoorstroming in het hele lichaam hersteld en/of onderhouden. Deze therapie komt oorspronkelijk uit China en wordt daar al meer dan 5000 jaar toegepast in het dagelijks leven.

Wat kan voetreflextherapie voor u betekenen?

Als uw lichaam uit balans is, kunnen verschillende klachten ontstaan. Tijdens uw eerste afspraak kijken we samen naar wat uw voornaamste klacht of vraag is en welke behandeling het beste bij u zou passen. Er zijn verschillende behandelmethodes en voetreflextherapie kan ook preventief toegepast worden. Heeft u geen klachten, maar wel een druk bestaan? Dan kan voetreflexmassage meerwaarde bieden in de vorm van rust en ontspanning. Tenslotte is een uitgerust en gezond lichaam een belangrijk goed, zeker als u weinig tijd voor uzelf heeft.