’t Voetenparadysje bestaat 12,5 jaar!

12,5 jaar praktijk! 12,5 jaren vol met mooie en bijzondere ontmoetingen. Kleine kinderen, pubers, ouderen… zo veel verschillende voeten die me van alles vertellen. De mensen die in mijn praktijk komen zijn de mensen die op zoek zijn naar antwoorden en buiten de lijntjes kleuren. Ze zijn gevoelig voor prikkels… voelen meer of staan meer open dan andere mensen. Tegen kinderen zeg ik wel eens: als jij een paarse m&m bent in een zak vol met groene, gele en rode m&m’s, dan heb je een andere zak nodig. Ook voor volwassenen geldt dat natuurlijk. We hebben mensen nodig die ons begrijpen en ons geestelijk voeden.

Begin maart ben ik verhuisd naar een nieuwe praktijkruimte. Spannend natuurlijk! Alles inpakken en weer opnieuw beginnen. Dat is zeker het thema voor mij dit jaar. Alles wat niet meer bij me past verdwijnt en maakt plaats voor iets nieuws. Zo wordt mijn hele basis vernieuwd. Dat is niet altijd eenvoudig. Goede gesprekken met lieve mensen om me heen versterken me en de nodige humor houdt het luchtig. Ik merk om me heen en zeker in mijn praktijk dat veel mensen hun basis aan het vernieuwen zijn. Voetreflex kan heel goed ondersteunen hierbij. Oude zaken kunnen losgelaten worden en oude energie mag ook weg. Het is alsof je een oude jas uit trekt en plaats maakt voor een nieuwe. Er kan immers pas iets nieuws ontstaan als je ook plek maakt…. soms figuurlijk maar ook letterlijk. Vaak rennen we te hard door en benaderen we alles vanuit ons hoofd. Maar wat zegt ons hart?

In mijn nieuwe praktijk is een hele wand behangen met fotobehang van de duinen en de zee (foto’s volgens nog!). Echt zo mooi geworden! Bij en in de zee laad ik op en dat gun ik mensen in mijn praktijk… dat ze weer kunnen opladen. dat ze weer voelen welke kant ze op willen zodat ze weer op koers kunnen komen.

Ik schrijf deze tekst vanuit de strandtent en las bij binnenkomst bewust de tekst van Marja Lely:

Wind zorgt voor een briesje…… blaast de wolken voort.

Geeft mij alle reden…. voor een broos bestaan.

Zie vanuit mijn ooghoek…… vluchten vogels gaan.

Ik spreid mijn armen ……. haal diep adem.

Ik ben opnieuw begonnen op deze fijne locatie in Breezand. Het voelt goed en dat hoor ik ook van klanten terug. Zoals laatst een jongen van zeven zei toen ik hem aanraadde ook thuis met zijn voeten in een voetenbadje te gaan….dat doe ik liever bij jou! Mooier compliment kun je niet krijgen toch?!

Voel je welkom bij mij op mijn nieuwe stek.

Esther

Lieve groeten,